Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan kan overal, zo ook in de gemeente Smallingerland. Trouwen in Drachten kan op zoveel verschillende manieren waardoor je snel het overzicht verliest. Daarom helpen wij jou graag op weg. Fototune fotografie weet namelijk als geen ander de beste locaties om jouw trouwdag op de mooiste en leukste manier te laten verlopen. Waar moet je op letten en hoe gaat trouwen in Drachten er aan toe?

Huwelijk gemeente Smallingerland

Om een huwelijk of geregistreerd partnerschap aan te gaan in Drachten moet je een melding van het voorgenomen besluit doen. Om dit zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen is het noodzakelijk om dit 2 weken voor de trouwdatum te plannen. Via de website van de gemeente is dit gemakkelijk en snel aan te vragen. Toch liever een persoonlijk gesprek? Dan kan je ook langskomen bij het gemeentehuis om jullie trouwdag te bespreken. Eenmaal een melding gemaakt bij de gemeente Smallingerland blijft deze 1 jaar geldig. Besluit je na dit jaar toch nog te willen trouwen? Dan zul je het geheel opnieuw moeten aanvragen.

Als je gaat trouwen kunnen jullie kiezen uit verschillende BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de burgerlijke stand.) Hij of zij zal jullie huwelijk op de geplande datum voltrekken. Wil je een muziekje vooraf of laat je je door je vader brengen? Dan kun je dit gerust doorgeven aan deze persoon. Bij een geregistreerd partnerschap zijn alle voorwaarden van het huwelijk ook van toepassing maar kies je er niet voor om er een groot feest aan te koppelen. Bij het huwelijk wordt het ja woord dan ook vastgezet en bij een geregistreerd partnerschap is dit een vrije keuze. Uiteraard moet je nog steeds langs het gemeentehuis om je partnerschap te registreren.

Kosten trouwen in Drachten

Of je nu op maandag of op vrijdag trouwt: de kosten blijven hetzelfde voor mensen die niet in gemeente Smallingerland wonen. Wil je wel trouwen in Drachten en woon je hier ook? Dan is er een mogelijkheid om dinsdag en donderdag om 9 uur gratis te trouwen. Anders bedragen de kosten 206 euro. Je kan trouwen van 9:00 t/m 17:00 uur. Ook is er de mogelijkheid om tegen betaling op andere tijden of dagen te trouwen. Zo kan je op zaterdag middag voor 347 euro trouwen. Op feestdagen kan dit bedrag oplopen tot 1159 euro. Genoeg mogelijkheden dus om jouw feest te vieren op jullie eigen gewenste tijdstip en datum. Ook is er een mogelijkheid om een trouwboekje aan te schaffen. De kosten hiervan zijn 21 euro en zijn compleet optioneel.

Trouwlocaties in Drachten

Trouwen in DrachtenNaast het gemeentehuis in Drachten zijn er genoeg trouwlocaties om jullie feest te vieren. Wist je ook al dat je nu zelf ook een locatie kan kiezen? Als je zelf een trouwlocatie kiest dan zijn de kosten 628 euro plus de overige kosten om de trouwlocatie te huren. Uiteraard zijn er ook goedkopere opties mogelijk om te trouwen in Gemeente Smallingerland:

  • Het karmelklooster
  • Grytmanshûs Oudega
  • Paviljoen De Leyen
  • Gemeente Smallingerland

Ga jij trouwen in gemeente Smallingerland? Dan zijn er veel leuke manieren om jouw dag uniek te maken. In de omgeving zijn er prachtige locaties om mooie foto’s te schieten. Denk bijvoorbeeld aan de bossen in Beetsterzwaag of het water en de weilanden. Ook beschikt Drachten zelf over een klein bospark dicht bij het industrie terrein. Een simpele maar hele mooie locatie om jouw trouwfoto’s te schieten. Zoek je toch een luxere locatie? Ga dan naar het Karmelklooster, zowel binnen als buiten schiet Fototune hier elk jaar wel verschillende bruiloften. Een prachtige locatie die bij alle weer omstandigheden compleet benut kan worden.