Bruidsjurk uitzoeken, fotografen bekijken, een unieke trouwlocatie vinden. Allemaal moeilijke keuzes die je waarschijnlijk voor de eerste keer maakt. Want trouwen doe je meestal maar 1 keer. Toch is het belangrijk dat ook jullie als verloofd/ getrouwd koppel perfect op de foto staan. Zodat je met trots de foto’s kan laten zien aan je (schoon)familie. Dat foto’s maken best spannend kan zijn weten we allemaal, daarom hier wat tips waar jullie op kunnen letten zodat je ook qua foto’s het beste uit de dag haalt.

Relax and take your time

Als jij kunt relaxen op je eigen bruiloft dan kan je meer genieten. Dit zie je altijd terug in de foto’s, geen gespannen spieren maar juist een glimlach op jullie gezicht. Neem een ceremoniemeester en zorg dat alles tot in de puntjes geregeld is. Dan kan jij op de dag zelf volledig genieten en alles loslaten. Fototune fotografie raad ook altijd mensen aan om even een moment op de dag stiekem er tussen uit te knijpen. Een kort moment dat jullie echt even samen zijn, zonder alle drukte om je heen. Puur genieten, zodat alle stress en druk van je af kan vallen.

Neem een loveshoot of engagement shoot vooraf

Bij een loveshoot of engagement shoot krijg je de kans om de fotograaf alvast te leren kennen. Je krijgt tips en trics over hoe je het beste kan staan, waar je je handen kwijt en de onwennigheid van voor de camera staan zal langzaam verdwijnen. Nu ontstaat de tijd met jullie samen: niet meer alleen naar de camera kijken, maar juist lekker met elkaar kunnen kletsen en genieten zodat het moment met jullie samen op de foto is. Daarnaast is een loveshoot een erg gezellige fotoshoot die ook hele mooie foto’s oplevert in normale kleding. Duur is het in ieder geval niet, voor 150 euro boek je al een loveshoot op locatie.

Golden hour

De laatste 2 uren zonlicht op een dag word het golden hour genoemd. Dit is het moment dat de zon laag staat wat een, zoals de naam al zegt een gouden gloed geeft. Dit is het mooiste moment om foto’s te schieten. In Nederland is het vaak de gewoonte om rond het middaguur foto’s te maken, maar wil jij met je foto’s uitblinken? Kies er dan voor om samen met Fototune het juiste moment op de dag te kiezen. Wij zullen dan kijken naar het moment wanneer de golden hour begint om samen met jullie de perfecte foto’s te maken.

Flexibiliteit en loslaten

Een dag kan je nog zo goed plannen, er zullen altijd momenten zijn die niet zo verlopen als het moet. Laat dit moment los en begin weer te genieten van jullie dag. Deze dag is zo voorbij en het zou zonde zijn als al deze mooie momenten aan je voorbij ga. Naast dat niet alles altijd perfect kan verlopen is het voor een fotograaf ook niet altijd mogelijk om elke foto die je vooraf aan de fotograaf hebt gegeven na te maken. Veel foto’s zijn afhankelijk van licht, compositie en locatie. Wees er dus op voorbereid dat ondanks dat de fotograaf zijn uiterste best doet dit kan voorkomen.

Daar in de plaats is Fototune ook erg flexibel en is alles mogelijk. Zo krijg je ook creatieve en unieke foto’s die meestal worden gezien als de mooiste foto’s van de dag. Spontane, creatieve en unieke foto’s die jullie dag op de mooiste manier vastleggen. Fototune fotografie houdt er van om juist op de achtergrond te blijven. Zo leggen we de spontane momenten vast waarvan je niet eens wist dat deze vastgelegd is. Een moment die je vaak niet eens ziet gebeuren is zo toch achteraf te bekijken in een foto.

Met wie wil jij op de foto?

Elke bruiloft is er een moment dat je met vrienden, familie of vrienden op de foto willen. Dit is het moment dat de stress het meeste aanslaat: want stel je voor dat ik 1 persoon vergeet? Voorkom dit en maak een lijstje van alle mogelijke manieren die jij op de foto wil hebben. Geen stress vooraf en tijdens de bruiloft. Geef deze lijst aan de ceremoniemeester en laat hem op de dag zelf de mensen oproepen. Dit zorgt ervoor dat de fotograaf binnen 15 minuten klaar is met alle groepsfoto’s. Het leuke hieraan is dat veel mensen dit niet verwachten dat het zo snel mogelijk is. De plaatjes worden nog steeds gemaakt en er is geen moment dat mensen geïrriteerd raken omdat het te lang duurt. Win, win win situatie dus.

Mobieltjes tijdens ceremonie

Heb jij het wel eens meegemaakt? Een bruiloft waar iedereen mobieltjes in de hand heeft. Erg vervelend voor de fotograaf en de foto’s achteraf natuurlijk. Je ziet namelijk iedereen niet naar jou kijken maar naar de mobiel. Zonde van jullie dag. Voorkom dit en geef aan dat je tijdens de ceremonie geen mobieltjes/ camera’s wil. De fotograaf maakt dan mooiere foto’s waar je achteraf blijer mee zal zijn. Door de dag heen kunnen mensen uiteraard wel gewoon foto’s maken met mobiel, wil je ook dit liever niet? Dan is het leuk om dit op papiertjes te zetten zodat mensen hier rekening mee kunnen houden.

Geen foto’s op facebook? Meld dit aan het begin van het feest, aan het begin van de ceremonie en zet het in de kaart. Anders vind je de volgende dag foto’s van jou terug terwijl jullie graag zelf de eerste foto hadden willen plaatsen. Ook hier geld: voorbereiding is het halve werk. Uiteraard ligt de keuze bij jullie of jullie wel of niet mobieltjes toelaten en heeft de fotograaf hier verder geen moeite mee.

Door deze tips en trics te volgen kan jij relaxter je huwelijksdag in stappen. En weet je zeker dat de foto’s goed gaan lukken. Zorg dat je de fotograaf snel plant, een goede fotograaf heeft maar weinig plaatsen beschikbaar. Daarom is het belangrijk om dit vast te leggen om teleurstellingen te voorkomen. Neem contact op met Fototune via het contactformulier. Tot op jullie trouwdag!