Als je gaat trouwen is het altijd lastig om de laatste puntjes op de i te zetten. Is alles geregeld, zijn alle problemen opgelost. Dit zijn vragen waar jullie als bruidspaar niet op zitten te wachten. Daarvoor heb je een bruidsceremoniemeester. De ceremoniemeester speelt een belangrijke rol vanaf het moment dat je weet dat je gaat trouwen. Deze kan dan ook niet gemist worden voor en op je bruiloft.

Een ceremoniemeester zorgt ervoor dat er een goed draaiboek wordt samengesteld samen met het bruidspaar. Daarnaast zorgt de ceremoniemeester er op de grote dag voor dat alles en iedereen op de juiste plek is. Versiering, vervoer, muziek, alles wat er bij komt kijken als je gaat trouwen, wordt door de ceremoniemeester geregeld. Sommige taken worden door de ceremoniemeester uitbesteed zodat hij of zij het verloop goed in de gaten houden. Een echte regelaar dus voor jou hele bruiloft!

Wie wordt jouw ceremoniemeester?

Je gaat trouwen, maar wie kies je dan uit als ceremoniemeester? Bij het maken van je keuze is het goed om samen met je partner goed te overleggen. Wie vertrouwen jullie volkomen? Wie heeft er goede ervaringen met plannen en organiseren? Denk er ook aan dat de ceremoniemeester niet alles kan zien en meemaken op een bruiloft, omdat er ook dan veel geregeld moet worden. Alle mensen die heel dicht bij je staan willen alles goed kunnen zien, dus een ceremoniemeester moet (figuurlijk gezien) niet al te dichtbij staan. Als je veel mensen uit wil nodigen, dan is het aan te raden om twee ceremoniemeesters te kiezen. De taken kunnen dan beter verdeeld worden en zo wordt het niet teveel voor een persoon. Dan is het fijn om een creatief persoon te hebben als aanvullende ceremoniemeester die net even anders naar problemen kijkt dan andere mensen. Als er twee ceremonimeesters zijn is het belangrijk dat ze beide op elkaar afgestemd zijn en niet dezelfde taken op zich nemen. Zet daarom beide op 1 taak zodat alles vloeiend zal lopen.

Laat de dag over aan je ceremoniemeester

Het is goed dat iedereen die uit wordt genodigd op je bruiloft weet wie de ceremoniemeester is. Vaak wordt dit al op de uitnodigingen vermeld. Als er vragen zijn, kunnen mensen zich wenden tot deze persoon. Dit voorkomt ook direct dat alles aan jullie wordt gevraagd. Het is beter dat je je als bruidspaar niet teveel gaat bemoeien met de gang van zaken.Zeker tijdens de bruiloft, laat het gaan, laat het gebeuren en geniet ervan. Het is fijn wanneer jouw ceremoniemeester en een luide stem heeft, zodat hij iedereen goed toe kan spreken op jouw droomdag.

Nog een paar tips om een ceremoniemeester te regelen:

  • Zorg dat jij de ceremoniemeester op tijd regelt. Dit voorkomt zo veel stress en drukte vooraf maar ook op de bruiloft.
  • Heb je een ceremoniemeester? Laat deze dan ook alles regelen en geniet zelf van de bruiloft. Gaat er iets mis? Maakt niet uit: laat de dag zoals hij gaat en geniet er van. Jij hebt de voorbereiding gedaan en de rest is aan de dag zelf.
  • Is de ceremoniemeester een vriend/ vriendin/ familielid? Vertel haar dan ook dat ze moet genieten!
  • Zorg dat jouw ceremoniemeester een lijst heeft met namen voor familiefoto’s en het ook omroept. Dit zorgt er voor dat de fotograaf snel te werk kan gaan en jij nog lang na kunt genieten van prachtige plaatjes!
  • Bij het kiezen van een ceremoniemeester is het belangrijk dat je diegene goed kent en dat je het met een gerust hart aan diegene toe kunt vertrouwen. Je kunt het dan ook loslaten en nog meer naar het moment toeleven en straks optimaal van de dag genieten.

Als fotograaf zie ik steeds meer dat op bruiloften dat een ceremoniemeester bijna een must is. Zeker als je een groot feest hebt. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn, ook niet alles hoeft door hem/ haar geregeld te worden. Maar een aanspreekpunt voor de gasten maar ook de fotograaf, muzikanten en personeel van horeca/ restaurant is een aangename aanvulling. Vraag dus als bruidspaar om je heen, misschien lijkt iemand het wel ontzettend leuk om dit op te pakken. Samen met deze bovenstaande tips gaat het dan vast en zeker goed komen.