Ga je binnenkort trouwen en ben je alvast aan het oefenen met de bruidsmake-up? Dan kun je vast en zeker wel wat tips gebruiken. Misschien heb je de keuze nog niet eens gemaakt: wil je de bruidsmake-up zelf doen of laat je het liever professioneel doen? Als je de keuze maakt om bruidsmake-up echt zelf te doen, is het belangrijk dat je weet waar je op dient te letten.
Bruidsmake-up, de basis

Als je denkt aan bruidsmake-up, dan begin je vaak bij welke kleur moet ik kiezen en wat heb ik allemaal nodig. Maar een goede basis is juist de verzorging. Het is belangrijk dat je ervoor zorg dat je huid tijdens de bruiloft in een goede conditie is. Om dit voor elkaar te krijgen ga je je huid daarvoor van binnen en van buiten goed verzorgen. Daarbij kun je denken aan gezond eten, veel water drinken en natuurlijk een huidbehandeling! Stress kun je maar beter vermijden en ook vet eten heeft een tegenwerkende kracht. Door een aantal weken op deze voeding te letten betekend het niet direct dat je huid er beter uit ziet. Maar dit zorgt er wel voor dat jou uitstraling beter is.

Voorbeelden bruidsmake-up

Er bestaan verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen als je zelf de bruidsmake-up wil doen. Veel aanstaande bruiden kiezen voor de naturel make-up. Je ziet er op je mooist uit, maar je ziet dan nauwelijks je make-up zitten. Je hebt hierbij geen laag foundation of een kleurrijke oogschaduw, maar je kiest voor een naturel kleur lipgloss en je gaat stralen. Als je graag voor wat kleur kiest, maar niet te extreem, dan is een soft color een goede optie. Je kunt hierbij denken aan een felle kleur lippenstift, maar ook aan een oogschaduw. Bij de dekkende bruidsmake-up wordt er vaak gekozen voor een foundation, een natuurlijke look. Pak je het liever groots aan en kies je voor extreme bruidsmake-up? Dat kan ook, met de gewaagde look. Het wordt niet heel vaak gekozen, maar het zorgt wel voor een heel gewaagde make-up op je bruiloft.

Tips voor bruidsmake-up zelf doen

Wanneer je zelf je bruidsmake-up gaat doen, is het eerst verstandig om na te gaan welke stijl je aanspreekt. Maar er is meer waar je aan moet denken: Zorg dat je je huid goed hebt verzorgd en reinig de huid ook goed. Hierdoor blijft de bruidsmake-up ook beter en langer zitten. De dag voordat je de bruidsmake-up aan gaat brengen, kun je je gezicht scrubben of een maskertje aanbrengen. Ga niet zomaar foundation aanbrengen, maar verzorg je huid eerst met een crème. Breng ook een primer aan (een grondlaagje) als je het een en ander gaat testen. Check je bruidsmake-up halverwege de dag en werk het eventueel bij. Het voordeel wanneer je zelf je bruidsmake-up doet is, dat je het ook zelf eenvoudig tussendoor even bij kunt werken. Je kunt het maar beter zo neutraal mogelijk houden, less is more! Let ook altijd op de reflectie. Er worden uiteraard veel foto’s gemaakt op je bruiloft en draag daarom geen reflecterende bruidsmake-up in verband met de flits. Geef jouw make-up mee aan de ceremoniemeester, zodat je tussendoor nog een keer alles bij kunt werken en je er zelf geen omkijken naar hebt. Van tevoren kun je bekijken wat jouw bruidsmake-up doet op de camera, vooraf alles testen is de beste voorbereiding!

Je kunt heel goed zelf je bruidsmake-up doen, maar bereid je goed voor en oefen van tevoren. Het belooft een stralende dag te worden, geniet er van!